Авансът в размер на  5 158 647 лева за стадион Христо

...
</TD
>Авансът в размер на  5 158 647 лева за стадион Христо
Коментари Харесай

Авансът за Колежа отново предизвика скандал, но бе гласуван

Авансът в размер на  5 158 647 лв. за стадион " Христо Ботев " още веднъж провокира напрежение в пловдивския общински съвет, само че в последна сметка даването на парите беше гласувано с 38 гласа " за ", 5 " срещу " и 1 " въздържал се ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Първоначалното предложение на заместник-кмета по строителство и вложения от кое място да се обезпечи сумата за стадиона претърпя основна промяна. Съветниците от Демократична България се оповестиха срещу взимането на пари, планувани за детски заведения и опазване на здравето. 

Предложението на самостоятелния средствата да се вземат от други посоки, с цел да не се спре осъществяването на изброените обекти, провокира от " Алтернатива за Пловдив " да го попита дали ще се кандидатира за кмет. Председателят  разведри тягостната конюнктура с въпросителната имитация: " Да не търсите претендент за кмет, господин Радев? ". 

По предложение Едуард Сарафян от " Кауза България " в анекса със строителя на стадион " Ботев " е включено, че община Пловдив ще подпише запис на заповед за сумата 12 036 841 лева с Данък добавена стойност за гарантиране на вземанията по контракта за 2024 и 2025 година

Предложението на от ГЕРБ да се вземат 4 479 751 лева от параграф " Други действия по превоз, пътища, пощи и далекосъобщенията ", а останалата сума – от компенсациите за парцели, от първостепенния разпоредник, беше подкрепено с 30 гласа " за ", нито един " срещу " и 12 " въздържал се ". Именно то попада в крайното решение за даването на задатък на строителя на стадиона.

обърна внимание, че на всяка сесия се дискутират стадионите на двата футболни гранда, а се не помни за базите на " Спартак " и " Марица " и прикани да се намерения по какъв начин да се помогне и на тях.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР